Nöjen och sevärdheter i Gävle

Gävle är en stad som erbjuder något för alla smaker. Staden, som en gång var den krogtätaste i hela Sverige, kan är i dag ståta med många nöjesställen av olika typer. Här finns traditionella engelska pubar, sportbarer, nattklubbar som stänger framåt småtimmarna, samt restauranger av alla de slag. Varför inte besöka Jerry Williams eget nöjespalats, Heartbreak Hotel?

För den som är intresserad av historia och kultur kan Gävle ståta med två fascinerande museum. Järnvägsmuseet är världsberömt för sina samlingar av antika lok och vagnar. Här kan man bland annat beskåda de enorma ångdrivna lokomotiven från sent 1800-tal och tidigt 1900-tal. Sveriges Fängelsemuseum i Gävle är det äldsta i sitt slag i Sverige. Här kan man få en känsla för hur brottslingarna under 1800-talet upplevde fängelselivet och se unika samlingar av föremål från Sveriges fängelsehistoria.

För barnen är kanske djurparken/nöjesparken Furuvik, stadens två lekland samt äventyrshuset Alborgen mest intressant. I Furuviksparken, som ligger precis vid havet, kan barnfamiljen spendera en heldag. Äventyrshuset Alborgen har tagit inspiration från det populära TV-programmet Fångarna på fortet. Här finns ett 40-tal rum där man ska lösa gåtor på tid.

Vill du få exklusiva hotellrabatter?

Det är helt gratis och vi lovar att ni sparar pengar på er bokning!

Vi kommer aldrig att sälja vidare er epost. Din trygghet är prioriterad.